Nieuws

Lezing over kansen toerisme in Losser

Het Toeristisch Genootschap Losser organiseert op 22 mei een lezing door prof. dr. G.J. Hospers over de kansen in de gemeente Losser op het gebied van Toerisme & Recreatie.

Op dinsdag 22 mei 2018 geeft prof. dr. Gert-Jan Hospers een lezing bij Hotel Smit waarin hij het publiek meeneemt op een “bezoekers reis”. Hij zal daarbij vanuit het perspectief van de bezoeker de diverse stappen in de “reis” behandelen en illustreert dit aan de hand van inspirerende voorbeelden uit binnen- en buitenland. Hij zal tevens ingaan op de laatst 
trends en maakt daarbij een koppeling met het profiel van de diverse kernen van de gemeente Losser.

Prof. dr. Gert-Jan Hospers (Enschede, 1974) is economisch geograaf aan de Universiteit Twente en bijzonder hoogleraar Transitie in Stad en Regio aan de Radboud Universiteit. Gert-Jan is een expert op het gebied van stedelijke en regionale ontwikkeling. Sinds 2000 schrijft hij over economische thema’s in stad en regio, city- en regiomarketing, krimp en de binnenstad. Gert-Jan doet veel praktijkonderzoek in Oost-Nederland en komt regelmatig in Duitsland en Scandinavië.


Tevens zal er die avond worden ingegaan op activiteiten en de werkwijze van de stichting Toeristisch Genootschap Losser (TGL). Het TGL is eind 2016 opgericht op initiatief van voormalig burgemeester Sijbom. Uitgangspunt is om een deel van de toeristenbelasting dat jaarlijks bij de gemeente binnenkomt, als stimuleringsbedrag weer terug te geven aan de toeristisch recreatieve sector.

Het bezoeken van deze lezing is gratis en iedereen is welkom. Geïnteresseerden worden verzocht zich voor 22 mei aan te melden door een mail te sturen aan: info@toerismelosser.nl

afbeelding van Peter Langela

Door: Peter Langela

Peter Langela (1962) is nieuwsredacteur en bestuurslid van Hallo Losser en van RTV-Losser. Hij is ondernemer en werkt daarnaast als start-up coach voor Universiteit van Twente, Novel-T en imec. istart. nl. Peter is actief op Twitter, Instagram en LinkedIn.