Nieuws

Kunst & Strijd en De Tukkers samen naar het Paasvuur

De muziekverenigingen Kunst & Strijd en De Tukkers presenteerden zich gisteren tijdens het optreden bij het Paasvuur als één vereniging.

Paasvuur

Tijdens het optreden op 1e Paasdag presenteerden de muzikanten van Kunst & Strijd en De Tukkers zich voor het eerst in hun deels vermaakte en deels
nieuwe uniformen. Woordvoerder Rudi Menzel van De Tukkers geeft aan dat men achter de schermen al een hele tijd bezig was om ervoor te zorgen dat beide verenigingen, die al een tijdje goed muzikaal samenwerken, ook naar buiten toe als één geheel op te laten treden. En daarbij hoort dan natuurlijk ook eenzelfde uniform.

Om voor alle muzikanten een nieuw uniform aan te schaffen was op korte termijn financieel niet haalbaar vandaar dat ervoor gekozen is om een deel van de uniformen van De Tukkers te laten vermaken en om daarnaast enkele nieuwe aan te schaffen.

Eerste optreden

Afgelopen 1e Paasdag was het dan zover. Het eerste optreden met deze mooie rode uniformen in Engelse stijl. Vanuit het Tukkershoes werd naar de Maria Geboortekerk gemarcheerd, waarbij tambour-maître Wilfried Scheffer er bewust voor koos om de route via St. Maartenstede te lopen om ook de daar aanwezige mensen te laten genieten van de uniformen maar ook van de gespeelde muziek.

Bij de kerk aangekomen was het even wachten en omstreeks 20:15 werd met de fakkeldragers vertrokken naar het Paasvuur aan de Gildehauserweg, achter de sportvelden. Daar aangekomen werd om half negen het Paasvuur ontstoken waarna de muzikanten nog enkele leuke marsen lieten horen, voordat ze terug marcheerden naar hun clubhuis.

Rudi Menzel gaf verder aan dat hij speciaal nog de Losserse Ondernemers Club (LOC) en het Ketelhuisfonds heel hartelijk wil bedanken voor hun financiële bijdrage, die het mogelijk heeft gemaakt dat de muzikanten er allemaal weer netjes bijlopen.

Nieuwe leden

Het orkest en de slagwerkgroep van De Tukkers kan natuurlijk nog nieuwe leden gebruiken. Dus lijkt het je wat om muziek te maken kon dan gerust langs. Een orkestrepetitie bezoeken kan elke vrijdag- of maandagavond:

  • • B (beginners)-orkest: 18.30 – 19.30 uur Vrijdagavond ’t Bloashoes, Bookholtlaan 9
  • •A-orkest: 19.30 – 21.30 uur Maandagavond, ’t Tukkershoes, Bookholtlaan 21

Beide gebouwen bevinden zich bij Zwembad Brilmansdennen in Losser. Tijdens de orkestrepetities is het ook altijd mogelijk een instrument te proberen, om te kijken wat bij je past. Er wordt gerepeteerd in het verenigingsgebouw van K&S: ’t Bloashoes aan de Bookholtlaan 9 te Losser (links naast zwembad Brilmansdennen).

Neem voor meer informatie contact op met Bram Nowee 06-43531835.
Kunst & Strijd en De Tukkers samen naar het Paasvuur

afbeelding van Peter Langela

Door: Peter Langela

Peter Langela (1962) is nieuwsredacteur en bestuurslid van Hallo Losser en van RTV-Losser. Hij is ondernemer en werkt daarnaast als start-up coach voor Universiteit van Twente, Novel-T en imec. istart. nl. Peter is actief op Twitter, Instagram en LinkedIn.