Nieuws

Judo instuif Overdinkel

Op donderdagavonden 12 en 19 april kunnen basisschoolleerlingen gratis meedoen aan twee judo-instuiven in karategebouw Heiwa op het Welpelo in Overdinkel.

Gewoon om een keer lekker te bewegen of om te zien of judo de sport voor de deelnemers is. Opgeven is gratis en kan geregeld worden door een mail te sturen naar info@judolosser.nl.

Neem je  sportspullen (lange trainingsbroek/T-shirt met lange mouwen) mee dan kun je gelijk de tatami op. Na de instuif kunnen kinderen voor € 12,-- per maand lid worden. Voor de zomervakantie hebben die kinderen de eerste judobeginselen onder de knie en kunnen dan meedoen aan de examendag op 7 juli en de witte band/gele slip verdienen.

Judo is voor jongens en meisjes. Via allerlei speelse vormen leren kinderen de eerste beginselen van het judospel. Goed leren vallen is daarbij erg belangrijk, maar ook lekker stoeien is voor veel kinderen helemaal nieuw.

De trainer, Nick Fhij, geeft de kinderen allerlei speelse opdrachten. Al snel hebben de kinderen het grootste plezier met allerlei nieuwe spelvormen zoals de vos en de kippen, hoogland-laagland en het Mac Donaldsspel. Tegelijkertijd leren de judoka’s lekker bewegen en de spieren goed te gebruiken.

Al spelend krijgen ze het vallen en het valbreken prima onder de knie. In de les staan de uitgangspunten van Judo Losser voorop; plezier, kracht en respect.

afbeelding van Peter Langela

Door: Peter Langela

Peter Langela (1962) is nieuwsredacteur en bestuurslid van Hallo Losser en van RTV-Losser. Hij is ondernemer en werkt daarnaast als start-up coach voor Universiteit van Twente, Novel-T en imec. istart. nl. Peter is actief op Twitter, Instagram en LinkedIn.