Nieuws

Johma heeft grootse plannen

De lekkerste salademakers “oet Losser” gaan uitbreiden en het 50 jarig jubileum vieren. In 1968 begint het verhaal van Johma in een garage. De combinatie van de namen Johan en Martin vormen de naam Johma. Een bedrijf dat in haar 50-jarig bestaan is uitgegroeid tot een van de grote werkgevers in Losser.

Verbouwing

En groeien doet het bedrijf nog steeds vertelt Remco Rijsenbrij directeur Operations. Om de continuïteit te waarborgen voor de komende jaren moet er worden gebouwd. Nu is, midden in het bedrijf het magazijn gevestigd. Dit is niet erg praktisch. De bestaande hal, met daarin het magazijn wordt uitgebreid zodat er een nieuwe productielijn geplaatst kan worden. Het magazijn zal dan naar de “buitenkant” van het complex verhuizen. Zo is de productie en logistiek weer up to date.



De verbouwing zal in 2019 klaar zijn. Dan kunnen de 150 tot 200 vaste medewerkers aan de slag mede in de nieuwe hal. In die hal worden de kleine 175 grams bekende salades gemaakt. Deze 175 grams bakjes is een van de grote groeiers van dit moment. Ook de bekende kilobakken zijn nog steeds in trek. Het bedrijf kent diverse piekmomenten, denk daarbij aan de BBQ-tijd, feestdagen enz. Dan biedt Johma plek aan zo’n 250 tot 300 werknemers.



Kwaliteit

Met de eigen Twentse werkwijze (sympathiek, hardwerkend en eerlijk) maken de medewerkers een kwalitatief goed product. Er wordt altijd gezocht naar eerlijke ingrediënten. Voor de salade “gevuld eitje”,wordt er bijvoorbeeld, gebruik gemaakt van de Veldhoeve kip uit Albergen. Een bedrijf met een eigen kippenras de “Twentse Blauwe”. Dit bedrijf is een paar jaar geleden gestart met een antibioticavrije kip, en heeft dierenwelzijn hoog in het vaandel staan, is dit een voorbeeld hoe belangrijk het voor Johma is om goede partners te zoeken voor een goed product. Daardoor kan er aan de prijs van de salades weinig getornd worden. Een groot grutter dacht daar vorig jaar iets anders over. Dit had als gevolg dat er geen salades in schappen van Appie te vinden waren. De heer Rijsenbrij legt ook uit dat Johma zich niet onder druk laat zetten om voor een lagere kostprijs te produceren. Kwaliteit, is en blijft een hoge prioriteit hebben. We moeten achter ons product kunnen blijven staan. Gelukkig is het probleem opgelost volgens de heer Reisenbrij.

Vijftig jaar

Het jaar 2018 lijkt een bijzonder jaar te worden. In de kantine staat een aftelklok die naar de datum van het jubileum aftelt. Het personeel gaat 22 september een weekeinde op pad. We probeerden te achterhalen, waar en hoe, helaas is dit ons niet gelukt. Het blijft een verrassing.



Op de borrel bij..

Zaterdag 15 september is gereserveerd voor de inwoners van de gemeente Losser. Inwoners worden uitgenodigd om op de borrel te komen bij de jubilaris. Vanaf 15.00 uur is iedereen welkom op het Raadhuisplein in Losser. Het zal een feest worden voor en door Losser. Een aantal mensen is al benaderd om dit feest te organiseren. Er zijn nog meer handen nodig om dit feest tot een daverend succes te maken….. Dus blijf onze site volgen voor meer info. Al met al is Johma niet meer weg te denken uit Losser. En met de aankomende verbouwing, ziet er naar uit dat Johma oet Losser nog lang in Losser zijn plek houdt.

Bron foto's: Timing uitzendburo, Vormbeeldig fotografie en Sietse Smit

afbeelding van Ingrid Legters

Door: Ingrid Legters

Ingrid Legters redactiespil van Hallo Losser, huis-tuin en keuken journalist en bestuurslid