Nieuws

Hoe koud wordt het?

Ook vandaag en morgen weer een schrale oostenwind. Eerst lichte, later matige vorst.

Heel bijzonder

Volgens onze lokale weerman Johan Effing is het wel heel bijzonder wat er op ons afkomt. Je zou het bijna een koudegolf kunnen gaan noemen. Of het aan de criteria van een koudegolf zal gaan voldoen dat weet de weerman nog niet. Maar als je naar de berekeningen voor de hele volgende week kijkt dan zou het hier in het oosten van het land er toch dicht in de buurt kunnen komen. We spreken van een koudegolf als het vijf dagen onafgebroken vriest, waar van het op drie dagen tot strenge vorst komt.

De laatste keer dat het hier in het oosten tot een koudegolf kwam was in 2012. Vooral woensdag en donderdag lijken heel boeiende dagen te worden. De berekeningen geven nog steeds aan dat het op 5 km hoogte 40 graden kan gaan vriezen.

Gisteren 23 februari

Niet alleen de door de wind voelde het kouder aan ook de temperatuur lag gistermiddag al lager dan de voorgaande dagen. Op Twente 2.6 en weerstation Losser 2.9 graden. Gisterenmiddag was er aan de hemel mooie cirrus bewolking te zien. Ze dreven van NO. naar ZW langs de hemel. Een teken dat hogerop in de atmosfeer de stroming al naar de koude hoek in het noodoosten is omgegaan. Hierin waren op sommige plaatsen fraaie bijzonnen te zien. Johan Effing heeft hier mooie plaatjes van gemaakt.

Voor het laatste nieuws over het weer de site Weerstation Losser in de gaten.

afbeelding van Ingrid Legters

Door: Ingrid Legters

Ingrid Legters redactiespil van Hallo Losser, huis-tuin en keuken journalist en bestuurslid