Nieuws

Gemeente Losser plaatst blauwe bakken voor hondenpoep

In 2017 heeft de Gemeenteraad besloten de overlast van hondenpoep tegen te gaan en te onderzoeken wat de Gemeente Losser kan doen voor honden en hun baasjes.

De gemeente Losser incasseert jaarlijks ruim tweehonderdduizend euro per jaar aan hondenbelasting terwijl er tot nog toe geen speciale voorzieningen of controleurs waren om toe te zien op het opruimen. Daar gaat nu dus verandering in komen.

Per dorpskern is geïnventariseerd welke maatregelen we volgens de inwoners (zowel hondenbezitters als geen-hondenbezitters) moeten treffen. Ook de dorpsraden hebben advies gegeven. Uit deze inventarisatie kwam nadrukkelijk naar voren dat er onder andere behoefte is aan voorzieningen zoals hondenpoepbakken. "We hebben daarom als eerste stap in het terugdringen van deze ergernis een aantal hondenpoepbakken aangeschaft. Het Servicebedrijf van de gemeente Losser gaat deze bakken medio juni plaatsen" laat de gemeente weten.

Blauwe bakken

Deze (blauwe) bakken zijn voorzien een logo en een klep, zodat zichtbaar is waar (verpakte) hondendrollen snel en netjes kunnen worden weggegooid. Deze bakken worden 1x per week geleegd. Op www.losser.nl staat een overzicht van de geplande locaties. Deze locaties zijn in overleg met de dorpsraden bepaald op basis van looproutes en loopafstand.

De insteek is om zo veel mogelijk ‘uit de wijk’ te blijven, omdat de meeste hondenbezitters hun honden uitlaten langs de randen van de kernen of in het buitengebied. "We vragen u – als inwoner- om mee te denken over de exacte definitieve locatie per bak" vraagt de gemeente aan inwoners. "U kunt uw voorstel hiervoor tot 15 juni mailen aan administratieow@losser.nl".

Locaties in de gemeente

Gepland locatie van de blauwe hondepoep bakken zijn:

Overzicht hondenpoepbak Losser
Overzicht hondenpoepbak Overdinkel
Overzicht hondenpoepbak De Lutte
Overzicht hondenpoepbak Beuningen
Overzicht hondenpoepbak Glane

Hondenbescherming

De redactie van Hallo Losser wist de hand te leggen op een document van de Hondenbescherming, waarin in 10 stappen wordt uitgelegd hoe een gemeente kan komen tot een positief hondenbeleid. Dit document is te lezen door hier te klikken. Mogelijk dat de gemeente in haar beleid betreffende de honden hieruit nog enige bruikbare tips kan meenemen.  

afbeelding van Sietse Smit

Door: Sietse Smit

Redacteur, schrijver en regisseur.