Nieuws

Druk en gezellig op de boerenmarkt

De eerste boerenmarkt van 2018 op zaterdag 31 maart werd druk bezocht. Het thema was Homemade en Pasen. Aangetrokken door een prettig voorjaarszonnetje trok het Losserse publiek er op uit.

De markt was bezet met marktkooplieden die al jaren een vaste plek hebben, maar er waren ook een drietal nieuwelingen. Het betrof hier het Cup cake Duo die met in paasstijl gemaakte cup cakes een kraam hadden betrokken, de kunstenaar Gerrit Evers die op een kraam prachtige door hem geschilderde schilderijen tentoonstelde en nieuweling Peter Jansen van kaasmakerij Salland.

Peter verkoopt ook kazen die hij heeft laten rijpen in de bunkers op het vliegveld. De constante temperatuur in de bunkers heeft een goede invloed op de rijping van de kaas.

Druk

Natuurlijk waren de vertrouwde marktlieden ook aanwezig. De pindakaaspot. Ambachtelijk brood, worsten en vleeswaren en lekkere theesoorten gaven weer acte de présence. Ann Welles van Vorstelijke Wellness, gediplomeerd natuurdeskundige, die op de boerenmarkt in Losser al vanaf de beginperiode een kraam heeft zegt: “Ik heb het vandaag bijzonder druk gehad.

De mensen komen hier graag en vooral met dit weer zie je dat de mensen weer naar buiten komen na de lange winterperiode.” De volgende boerenmarkt in Losser is op zaterdag 28 april. Het thema is dan modeshow.

afbeelding van Sietse Smit

Door: Sietse Smit

Redacteur, schrijver en regisseur.