Nieuws

DJ Delano uit Losser naar Radio 538

DJ Delano Wardenaar uit Losser gaat vandaag op bezoek bij Radio 538 waar hij te gast is in het live programma van Barend van Deelen.

Delano is inmiddels een bekende verschijning in 't Lossers Hoes. Elke woensdagmiddag rijdt hij in zijn rolstoel naar de kelder van het voormalige gemeentehuis waar nu de studio's van RTV-Losser zijn gevestigd. Daar maakt hij samen met Bert Bos het live programma Lunchtied. Ook neemt hij in zijn eigen studio het programma Radio Music Starr op dat te horen is op RTV-Losser. Klik hier voor de programmering van de radio programma's van RTV-Losser.

CP

De reis naar Hilversum is voor Delano een hele ondeneming omdat hij gekluisterd is aan een electrische rolstoel. Delano heeft namelijk de aandoening CP: Cerebrale Parese, een stoornis die wordt veroorzaakt door schade aan de hersenen. Bij cerebrale parese zijn de hersenen niet in staat de juiste spanning aan de spieren door te geven en ze onderling op de goede manier te laten samenwerken. 

Verjaardag

Delano (en ook zijn tweelingbroer) is afgelopen week 18 jaar geworden. Herman, een van zijn begeleiders, heeft als cadeau een bezoek aan Radio 538 geregeld. Herman en Delano gaan vanmiddag op weg naar Hilversum om de uitzending van Barend van Deelen bij te wonen, die elke maandag- tot en met donderdagavond tussen 19.00 en 22.00 uur te beluisteren is. Delano zal donderdagavond tussen 19:30 en 21:00 te gast zijn in de live uitzending.

Barend draait dan de populairste hits en geeft onder andere de Trending Tracks van de dag door. Ook laat hij je je ongezouten mening geven over een nieuwe track in Maak 't Of Kraak 't.

Vlog

Delano zal een vlog van het bezoek maken dat binnenkort op Hallo Losser te zien is.

Barend van Deelen

afbeelding van Peter Langela

Door: Peter Langela

Peter Langela (1962) is nieuwsredacteur en bestuurslid van Hallo Losser en van RTV-Losser. Hij is ondernemer en werkt daarnaast als start-up coach voor Universiteit van Twente, Novel-T en imec. istart. nl. Peter is actief op Twitter, Instagram en LinkedIn.