Nieuws

Burgerforum winnaar in Losser

De opkomst in de gemeente Losser was dit keer 60 procent, er werden in totaal 10053 stemmen uitgebracht

Nek aan nek

Na een spannende avond is de uitslag bekend. Burgemeester Cia Kroon maakte in de loop van de avond drie keer de tussenstanden bekend. Nadat de uitslag van 11 stembureaus bekend was, stond Burgerforum in stemmen achter op het CDA. Toen alle stemmen binnen waren, bleek dat Burgerforum toch de winnaar. De stembureus Saller en de Wegwijzer gaven Burgerforum de winst. 

Zetels

In de einduitslag is Burgerforum met 24 stemmen meer dan het CDA, de winnaar van deze gemeenteraadsverkiezingen. Beide partijen hebben recht op 7 zetels. De VVD is de derde partij, ze gaan van twee naar drie zetels. D66 leed verlies en gaan van drie naar 1 zetel. De PvdA heeft met de jonge kandidaat 1 zetel in de wacht gesleept. Groen Links kreeg niet genoeg stemmen om een zetel te bemachtigen.

  • Burgerforum 7 zetels
  • CDA             7 zetels
  • VVD             3 zetels
  • D66             1 zetel
  • PvdA           1 zetel
  • Goen Links  geen



Nog een keer tellen

Op donderdag 22 maart controleren en tellen de tellers de stembiljetten op kandidaat-niveau. Na het tellen van de stemmen op kandidaat-niveau neemt het gemeentelijk stembureau de aantallen op in een proces-verbaal. Op vrijdagochtend 23 maart, om 10.00 uur, wordt de officiële uitslag vastgesteld en openbaar gemaakt tijdens een openbare zitting van het hoofdstembureau in ’t Lossers hoes in Losser.

 

 

 

afbeelding van Ingrid Legters

Door: Ingrid Legters

Ingrid Legters redactiespil van Hallo Losser, huis-tuin en keuken journalist en bestuurslid