Nieuws & Agenda

Drankenspecialist ’t Raedthuys wint 1e prijs Twente Asperge Wijn 2016

Brons voor Landgoedhotel De Wilmersberg in de Lutte voor het aspergeterras!

 

Twente Asperge Ham-Salade-Wijn-Terras 2016.

De Twentse asperges stonden ook afgelopen woensdag weer centraal tijdens de Verkiezing van de Twente Asperge Ham-Salade-Wijn-Terras 2016. Een competitie tussen wijnhandelaren, ambachtelijke slagers en groentespeciaalzaken die de laatste drie jaar een vast onderdeel  is van de Twente Asperge Tour en veel enthousiaste deelnemers kent uit de 14 gemeenten in Twente.

Dit jaar is er een nieuwe wedstrijdcategorie geïntroduceerd, namelijk het Twente Asperge Terras en is bedoelt voor chefkoks van restaurants met een aantrekkelijk terras. Zij werden uitgedaagd om een aantrekkelijk koud aspergegerecht te preparen, die op hun eigen terras incl. een glaasje wijn voor maximaal Euro 15,- geserveerd kan worden tot St. Jan op 24 juni a.s.

Een deskundig proefpanel van maitre sommeliers, chefkoks en overige deskundige proevers uit de culinaire wereld heeft zich afgelopen woensdag weer achter gesloten deuren gebogen over de ingezonden hammen, wijnen, salades en aspergegerechten.  De competitie is weer gestreden en de winnaars werden  na het Verkiezingsdiner rond de klok van 21.00 uur in Restaurant De Wijzer van het ROC van Twente in Almelo, bekend gemaakt door juryvoorzitter Gerard Kooiker  en  organisator Johan Langelaar van JR Wijn en Spijs uit Delden

 

Brons voor Landgoedhotel De Wilmersberg in de Lutte voor het aspergeterras!

 

Twente Asperge Ham-Salade-Wijn-Terras 2016.

De Twentse asperges stonden ook afgelopen woensdag weer centraal tijdens de Verkiezing van de Twente Asperge Ham-Salade-Wijn-Terras 2016. Een competitie tussen wijnhandelaren, ambachtelijke slagers en groentespeciaalzaken die de laatste drie jaar een vast onderdeel  is van de Twente Asperge Tour en veel enthousiaste deelnemers kent uit de 14 gemeenten in Twente.

Dit jaar is er een nieuwe wedstrijdcategorie geïntroduceerd, namelijk het Twente Asperge Terras en is bedoelt voor chefkoks van restaurants met een aantrekkelijk terras. Zij werden uitgedaagd om een aantrekkelijk koud aspergegerecht te preparen, die op hun eigen terras incl. een glaasje wijn voor maximaal Euro 15,- geserveerd kan worden tot St. Jan op 24 juni a.s.

Een deskundig proefpanel van maitre sommeliers, chefkoks en overige deskundige proevers uit de culinaire wereld heeft zich afgelopen woensdag weer achter gesloten deuren gebogen over de ingezonden hammen, wijnen, salades en aspergegerechten.  De competitie is weer gestreden en de winnaars werden  na het Verkiezingsdiner rond de klok van 21.00 uur in Restaurant De Wijzer van het ROC van Twente in Almelo, bekend gemaakt door juryvoorzitter Gerard Kooiker  en  organisator Johan Langelaar van JR Wijn en Spijs uit Delden

 

afbeelding van Ingrid Legters

Door: Ingrid Legters

Ingrid Legters redactiespil van Hallo Losser, huis-tuin en keuken journalist en bestuurslid